Tevbe Terapisi ismini kullanarak insanların dini duygularını sömürdüğüme dair ithamlar zaman zaman dile getiriliyor.
“Tevbe Terapisi” Nass’lar (Kur’an ve sünnet) üzerinden tevbenin, çok farklı sahalarda yaşanan problemlerin çözümünde önemli bir unsur olabileceğine dikkat çekmek gayesiyle tercih ettiğim bir isimdi.
Resmi olarak danışmanlık yapmaya başladığım 2021 yılından çok önce, kurduğum web sayfamda, ilki 12 Ocak 2018 tarihinde olmak üzere, ilk yazılarımı paylaşmaya başlamıştım.
Muadilleri olabilecek “Yunus Terapi, Mevlana Terapi, Dua Terapisi, Tasavvuf Terapisi, Sufi Terapi” gibi kitap isimlerinden esinlenerek düşündüğüm kavram zamanla farklı bir mecraya evrildi. Danışmanlığa başlamamla birlikte kavram, zamanla kurumsal bir hüviyete bürünmüş oldu.
Her danışanıma genelde üzerine basarak şunları söylüyorum:
- Tevbe etmenin illa belli bir usulünden bahsedilemez.
- Kulun tevbe etmesi için bir başkasına ihtiyacı yoktur.
- Benim tevbe kitabımı ve tavsiye ettiğim sadaka ve niyetleri şimdilik probleminizin devam ettiği sürece takip edin, bilahere kesinlikle bunlara bağlı kalmayın.
Genel mantığımız şudur; Kendinizin ve soyunuzun hayatından bildiğiniz her türlü günah ile ilgili;
- Dinin emrettiği kefaret varsa(yemin kefareti gibi) aynen yapın.
- Bunun haricindeki her türlü günah için çokça istiğfar edin ve bolca sadaka verin.
Program esnasında tavsiye ettiğim sadaka miktarları ve kitabımdaki istiğfar sayıları sadece birer tavsiyedir. Herhangi bir sır veya kutsal bir değer içermez. Önemli olan samimiyetle ve çokça yapılmasıdır.
İlmi anlamdaki her türlü haklı eleştiri ve yol göstermeye her zaman açığım. Tevbe Terapisi hakkında daha fazla bilgi almak için Instagram, Youtube ve Sıkça Sorulan Sorular bağlantılarının üzerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.